14 okt. 2020

Nieuwe toekomstige medewerkers

Daar gaan we: 57 nieuwe toekomstige medewerkers bij de Friedhelm Loh Group

Klaar voor de toekomst! 57 jonge mannen en vrouwen zijn in de zomer bij de Friedhelm Loh Groep begonnen met een beroepsopleiding of een duale bacheloropleiding. Tijdens de eerste weken maakten de 40 stagiairs en 17 duale studenten kennis met de bedrijvengroep. Daarbij kregen zij een kijkje in productie volgens Industrie 4.0, werd er gebrainstormd over digitalisering binnen handbereik en werd er aan teambuilding gedaan met hun nieuwe collega's.

“Wat kunnen wij leren van de winnaars van de Boston Marathons in 2018?”, vroeg Dr. Karl-Ulrich Köhler, bestuursvoorzitter bij Rittal, in zijn welkomstpraatje aan de nieuwe stagiairs. “De renners hebben zich door onverwacht moeilijke weersomstandigheden met plotselinge temperatuurdalingen en soms stormachtige wind geworsteld. Waarom? Omdat ze wilden winnen.” Met de oprukkende Covid-19-crisis is dit beeld actueler dan ooit. Maar zelfs los daarvan kunnen er plotseling hindernissen opduiken in het beroepsleven. “Laat je niet uit het veld slaan en verlies je doel niet uit het oog”, moedigde Dr. Köhler de jonge professionals aan.

Naast 40 stagiairs in twaalf beroepen zijn 17 duale studenten in acht bacheloropleidingen aan hun loopbaan begonnen in de bedrijven van de Friedhelm Loh Group. De komende jaren wachten jullie boeiende taken rondom Industrie 4.0, internationale projecten en perspectieven. Jobs die zijn gebaseerd op de waarden van een familiebedrijf: saamhorigheid, verantwoordelijkheid en betrokkenheid!

De toekomst vormgeven

In de nieuwe fabriek in Haiger, waar Rittal produceert volgens de principes van Industrie 4.0, waren de nieuwe medewerkers verbaasd dat Rittal als een van de eerste industriële bedrijven een 5G-frequentie toegewezen kreeg voor zijn productieomgeving. Met de krachtige mobiele technologie kunnen enorme hoeveelheden gegevens die elke dag in de productie worden gegenereerd 100 keer sneller worden verwerkt dan met de vorige LTE-standaard. Daarmee worden geïntegreerde processen dus bijna realtime aangestuurd. “Dit zijn indrukwekkende cijfers”, zei Milena Manderbach, technisch productontwerpster in opleiding. “Voor mij is zo'n blik achter de schermen van de productie heel belangrijk. Op die manier leer ik het bedrijf en de producten in detail kennen en begrijp ik nog beter wat mijn baan inhoudt.”

Het Rittal Innovation Center in Haiger was de volgende stop voor de jonge medewerkers. Hier kregen ze inzicht in hoe klanten vandaag al hun processen met toegevoegde waarde kunnen digitaliseren en automatiseren. Het zusterbedrijf German Edge Cloud liet zien wat er met behulp van ONCITE nu al met productiegegevens kan worden gedaan. Deze turn-key edge-cloud-computerruimte voor realtime Industrie 4.0-toepassingsscenario's is tot nu toe uniek op de markt. Hiermee worden gegevens in de productie verwerkt en geanalyseerd. Bedrijven kunnen hun productiefaciliteiten zowel intern als locatieoverkoepelend digitaal optimaliseren met de kortst mogelijke opstarttijd.

“Met deze ontwikkelingen zijn wij zowel pionier als toekomstpartner voor onze klanten”, benadrukte Dr. Köhler. “Daarom hebben wij mensen nodig zoals jullie. Mensen die graag willen innoveren, die de moed hebben om met nieuwe ideeën te komen en aan de bal te blijven als het erom gaat ze uit te voeren.”

Voorbereiding op de komende uitdagingen

De toekomstige medewerkers werden niet aan hun lot overgelaten. De introductiedagen dienden er ook voor om direct contacten te leggen. De jonge werknemers kregen tijdens buitenactiviteiten te maken met het belang van teamwork, vertrouwen en ruimdenkendheid. Tijdens seminars gaven de trainings- en studiecoördinatoren Matthias Hecker, Tina Pfeiffer-Busch en Anke Wojtynowski-Scharf hen tips over communicatie in de werkomgeving en doeltreffende leerstrategieën. “We hebben er gemotiveerde jonge mensen bijgekregen”, zegt Wojtynowski-Scharf. “We zullen hen graag helpen zich te ontwikkelen – niet alleen op professioneel gebied, maar ook als individuen. Er wacht hen een boeiende toekomst.”

Al Sinds de oprichting hecht de Friedhelm Loh Group veel belang aan opleiding en bijscholing. Elk jaar beginnen enkele tientallen jonge werknemers hun leerperiode, bijvoorbeeld voor logistiek specialist in magazijnen, voor specialist systeemintegratie of voor industrieel elektricien. Sinds 2001 zijn daar ook duale studenten bij, die in het kader van het StudiumPlus-programma van de ondernemingsgroep en de Technischen Hochschule Mittelhessen een bachelor- en masteropleiding volgen. De starters krijgen al in een vroeg stadium verantwoordelijkheid voor eigen projecten, doen ervaring op door stages in het buitenland en krijgen leidinggevende functies in een juniorbedrijf.

Wereldwijd succesvol

Friedhelm Loh Group

Wij bedenken intelligente oplossingen voor de industrie, het bedrijfsleven en de handel.

Samen bouwen aan de toekomst!

Een carrière bij ons

Of je nog maar net begint of een professional bent – bij ons vind je een breed scala aan mogelijkheden voor een baan bij ons.

Perspectieven binnen een sterke groep

Carrière

De bedrijven van de FLG behoren wereldwijd tot de technologieleiders in hun branche.