6 okt. 2020

Stagiaires en masterstudenten van de Friedhelm Loh Group ontvangen hun diploma

Gelukt: afstuderen met wauw-effect

Feest voor het jonge talent van de Friedhelm Loh Group: vijf masterstudenten en 32 stagiairs slagen voor hun examen. Ondanks de uitdagende omstandigheden van 2020. Alle vijf masterstudenten en 26 van de 32 stagiairs zullen de bedrijvengroep in de toekomst als specialisten versterken.

Master’s degree with the “wow” factor – the five students all secured top-class grades: Julia Seissler, Micha Herbert, Jan Pascal Rinker, Jonas Debus and Chris Robin Neumann (from left to right)

Dit moment beloont vele maanden van leren in ongewone tijden. Tijdens twee plechtigheden houden de stagiairs en masterstudenten van de Friedhelm Loh Group eindelijk hun diploma in handen. 32 stagiairs en vijf masterstudenten hebben hun opleiding of studie met succes afgerond. En dat is een bijzondere prestatie, gezien de moeilijke omstandigheden waaronder zij zich in 2020 op hun examen moesten voorbereiden.

Hoofd opleidingen Matthias Hecker verwelkomde de pas afgestudeerde specialisten tijdens een ceremoniële uitreiking van de diploma's in Herborn. 26 van hen beginnen nu in nieuwe functies in het familiebedrijf: in het team van de Loh Academy, in de IT en in de fabrieken. Twee van de stagiairs hebben zich gekwalificeerd voor het StudiePlus-programma en studeren sinds 1 juli aan de TH Mittelhessen.

Topresultaten voor de masterstudenten

Een uitzonderlijke prestatie: alle masterstudenten studeerden af met een A als gemiddelde. De hoogste onderscheiding – een studieresultaat met het droomcijfer 1,0 – behaalden Micha Herbert en Jan-Pascal Rinker (beiden Master Systems Engineering Maschinenbau). Net als de andere afgestudeerden zullen zij bij het familiebedrijf blijven: als teamlid van de afdeling R&D en de heer Rinker ook als assistent van de managing director Productie bij Rittal.

Uwe Scharf, managing director Business Units en Marketing bij Rittal, was onder de indruk van de masterstudenten. Iets wat hij kort samenvatte met een veelzeggend “Wauw!”. De uitstekende resultaten toonden hem hoe vastberaden de jonge talenten Julia Seissler, Jonas Debus, Micha Herbert, Chris Robin Neumann en Jan Pascal Rinker zijn. Geen handdruk deze keer, maar wel met een corona-proof felicitatie, overhandigde hij hen het boek “The Art of Digital Living” als aandenken.

Dr. Thomas Steffen, directeur R&D bij Rittal, vierde samen met de stagiairs het eerste grote succes van hun professionele carrière. “Wat kunnen jullie van ons verwachten?” vroeg hij, waarna hij uitlegde welke uitdagingen – en kansen – de digitale transformatie voor het bedrijf en de individuele medewerkers inhoudt. “Wat jullie nu weten te realiseren, zal de komende jaren net zo snel weer veranderen. We hebben mensen zoals jullie nodig voor gemeenschappelijke taken. Mensen die nieuwe dingen leuk vinden en gemotiveerd zijn om te blijven leren.” Dr. Steffen sprak ook zijn waardering uit voor de prestaties van vijf vluchtelingen die hun opleiding met succes hebben voltooid.

De mix van afscheid en nieuw begin ontroerde ook Tina Pfeiffer-Busch, die de stagiairs sinds de eerste dag begeleidde en samen met alle afgestudeerden terugkeek op een boeiende opleidingsperiode. Dat het leren gewoon doorgaat, bewees Debora Hoffmann, die haar collega's een inkijkje gaf in haar commerciële eindexamen. De 27-jarige uit Haiger werkte samen met het team van de Loh Academy, waarin zij na haar opleiding definitief werd opgenomen, aan een nieuwe seminarcatalogus voor het komende jaar.

Focus op de ontwikkeling van jong talent

Ongeveer 230 jonge mensen beginnen momenteel aan hun loopbaan op 20 praktijkleerplaatsen en in het StudiumPlus-programma van de ondernemingsgroep en de Technischen Hochschule Mittelhessen. Met wel elf verschillende studieprogramma's, variërend van mechatronicus voor koeltechniek of IT-specialist voor systeemintegratie tot technisch productontwerper. De opleiding en bijscholing worden intensief ondersteund door het eigen bijscholingsinstituut van het bedrijf, de Loh Academy.

Een toegewijd trainingsteam bereidt jonge personeelsleden voor op de toekomst. Naast de technische kennis wordt ook de persoonlijke ontwikkeling aangemoedigd. Dit zorgt niet alleen voor persoonlijk succes, maar vooral voor vertrouwen in de volgende generatie werknemers en de innovatiekracht van de hele onderneming.
Het voltallige team van de Friedhelm Loh Group feliciteert de afgestudeerden van harte met hun succes en wenst ze alle goeds voor hun professionele toekomst.