3 jun. 2020

Gecertificeerd voor uitstekende medewerkersperspectieven

Voor de twaalfde keer bevestigd: “Top Employer” Friedhelm Loh Group

Voor de twaalfde keer op rij heeft het Top Employers Institute de Friedhelm Loh Group uitgeroepen tot “Top Employer Deutschland”. De groep van bedrijven overtuigde met diverse concepten voor “Een leven lang leren” om haar werknemers voor te bereiden op de komende digitaliseringsprocessen en Industrie 4.0.


Andreas Huck, President Controlling, Finance, IT and HR at the Friedhelm Loh Group (l.), is presented with the “Top Employer Germany 2020” award by Steffen Neefe, Country Manager for the DACH region of the Top Employers Institute.

Al sinds de oprichting maakt de focus op kwalificatie, motivatie en verdere ontwikkeling van de medewerkers deel uit van het DNA van de Friedhelm Loh Group. Onder andere deze doelgerichte opleiding van het personeel leidde tot een succesverhaal voor het familiebedrijf in Midden-Hessen. Sinds 2008 roept het Top Employers Institute de Friedhelm Loh Group uit tot “Top Employer Deutschland” en beloont daarmee de inzet van de bedrijvengroep ten gunste van haar werknemers.


”Wij zijn heel erg trots dat wij opnieuw deze onderscheiding mochten ontvangen. Onze dank gaat uit naar de collega's uit de diverse sectoren die hieraan hun bijdrage hebben geleverd. De onderscheiding voor de gehele bedrijvengroep bewijst dat we als werkgever op de goede weg zijn”, zegt Andreas Huck, managing director Controlling, Finance, IT en HR bij de Friedhelm Loh Group. “Maar dit succes betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. We zullen continu bezig blijven om de mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers te optimaliseren. “Een leven lang leren” maakt deel uit van het dagelijks werk, want onze werknemers zijn motor om de digitale en industriële transformatie nu en in de toekomst te stimuleren.”


Het Top Employers Institute is wereldwijd een toonaangevende uitgever van certificeringen voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het instituut bekroont werkgevers die op overtuigende wijze werk maken van de optimalisering van personeelsprocessen en -structuren en zo ideale perspectieven voor werknemers creëren.


De bijscholing van werknemers is van essentieel belang om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de toekomstige uitdagingen in verband met digitale netwerken. Wij besteden uitgebreid aandacht aan deze belangrijke taak, omdat dit de enige manier is om technologische topposities te bereiken en te behouden.
Andreas Huck, managing director Controlling, Finance, IT en HR bij de Friedhelm Loh Group

De sleutel tot dit succes van de topwerkgever is de Loh Academy. Deze eigen opleidingsfaciliteit maakt met een breed scala aan kwalificatiemogelijkheden een professionele opleiding en ontwikkeling van werknemers mogelijk. Als pionier voor de digitale transformatie van de industrie zijn de onderwerpen opleiding en verdere ontwikkeling van groot belang voor de Friedhelm Loh Group. Niet alleen de volgende generatie medewerkers: zo'n 200 leerlingen in 20 verschillende beroepen en 50 duale studenten in het StudiumPlus-programma profiteren van het studieaanbod. De Loh Academy ondersteunt ook ervaren medewerkers bij de digitale transformatie op de werkplek. Met projecten waarvoor zijzelf de verantwoording dragen of leidinggevende functies in startende bedrijven doen deze toekomstige medewerkers belangrijke ervaring op en vergroten zij hun deskundigheid.