11 dec. 2019

Data is macht

“Data is macht”: nieuwe uitgave van het online magazine be top

De industrie streeft naar een Europese datainfrastructuur. Dit betekent dat bedrijven volledige datasoevereiniteit krijgen en dat realtime verwerking en artificial intelligence (AI) voor de digitalisering en koppeling van de industrie mogelijk moeten worden. Voor het project, dat de naam Gaia-X heeft gekregen, zijn nieuwe oplossingen nodig. De Friedhelm Loh Group speelt hierbij een leidende rol. De bedrijvengroep had in oktober al een pasklaar antwoord op het vraagstuk. Wilt u meer lezen over het grootschalige digitale project Gaia-X of over andere oplossingen voor de digitalisering? Vraag dan een gedrukte editie van het nieuwe magazine be top aan of download de online versie.


“Kennis is macht. En wie de macht over data heeft, heeft niet alleen de macht over processen, maar ook over economische en politieke ontwikkelingen. Degene die over de data beschikt, heeft de beste kansen op concurrentievoordelen en economisch succes”, zegt Prof. Dr. Friedhelm Loh, eigenaar en bestuursvoorzitter van de Friedhelm Loh Group in zijn voorwoord van het nieuwe klantmagazine be top.


Maar hoe kunnen bedrijven hun data en daarmee hun technologische kennis beschermen? De coverstory van het nieuwe be top magazine gaat in op deze vraag en laat zien hoe de Friedhelm Loh Group, samen met partners, klanten nu al ondersteunt met concrete oplossingen om deze en andere uitdagingen van de digitalisering het hoofd te bieden. Andere onderwerpen in de uitgave 02/2019 zijn:


Influencers: invloedrijke experts voor aankoopbeslissingen


Ze laveren tussen invloed en onafhankelijkheid. Ze zijn event-fenomeen en persoonlijke adviseur tegelijk. De populariteit van influencers zal naar verwacht alleen maar toenemen. Hoe kunnen bedrijven succesvol gebruikmaken van influencers in de B2B-sector? De nieuwe be top gaat in op deze en andere vragen en geeft tips over hoe bedrijven met succes hun eigen influencers kunnen creëren. be top sprak over dit onderwerp met de bekende Silicon Valley influencers Ahmed Banafa en Tijen Onaran. De bekende moderator en oprichtster van het Global Digital Women-netwerk legt het uit in haar column in be top: “Mensen volgen mensen”.


Elektromobiliteit: de toekomst is supersterk


De automobielindustrie staat voor de grootste omwenteling in haar geschiedenis. Bij de overstap van verbrandingsmotoren naar elektromotoren biedt staal een groot potentieel door de ontwikkeling van soorten met hoge en ultrahoge sterkte, zoals de marketingbijdrage in be top laat zien.


Wetenschap: hersenonderzoek met de snelheid van het licht


In de gemeente São Paulo staat een van de grootste wetenschappelijke projecten van Brazilië – het Laboratório Nacional de Luz Síncrotron. De deeltjesversneller in het laboratorium wordt voor een groot aantal researchdoeleinden gebruikt. Zoals onderzoek van het menselijk brein om meer te weten te komen over de ziekte van Parkinson, waaraan momenteel wereldwijd zo'n zes miljoen mensen lijden. be top was daar om inzicht te krijgen in dit baanbrekende onderzoeksproject dat genezing zoekt voor tot nu toe ongeneeslijke neurodegeneratieve ziekten. In het laboratorium worden meer dan 200 vloerstaande kasten van Rittal gebruikt om duizenden elektronische componenten van verschillende afmetingen met één enkel kastsysteem te beschermen.


Kastenbouw: Badense fabrikant met visie


De in Baden gevestigde specialist voor de bouw van machines en schakelinstallaties Bauer Systeme laat zien hoe ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van digitale mogelijkheden in de productie. Het bedrijf digitaliseert en automatiseert zijn processen met de hulp van Rittal en Eplan. be top stelt de drie kopstukken van het bedrijf aan u voor.