25 feb. 2021

Nieuwe CEO bij Rittal

Markus Asch wordt bestuursvoorzitter bij Rittal International

Met ingang van 1 februari 2021 heeft professor Friedhelm Loh, eigenaar en bestuursvoorzitter van de Friedhelm Loh Group, Markus Asch (49) benoemd tot CEO bij Rittal International Stiftung & Co. KG en als bestuursvoorzitter van Rittal GmbH & Co. KG. Hij is daarmee verantwoordelijk voor alle Business Units van 's werelds grootste systeemaanbieder op het gebied van kastsystemen, stroomverdeling, klimatisering, IT-infrastructuur, software en service. De onderneming heeft wereldwijd 58 dochterondernemingen en 9.700 werknemers. Asch neemt ook de algehele verantwoordelijkheid op zich voor Rittal Software & Service (RSS) International met de Business Units Eplan en Cideon en 1.400 medewerkers. Met softwareoplossingen, systeemtechniek en machines voor automatisering optimaliseren de drie ondernemingen van de Friedhelm Loh Group over de gehele linie de processen van hun klanten in de besturings- en paneelbouw. Daarnaast stimuleren zij toekomstige bedrijfsactiviteiten.

De afgelopen 25 jaar was Asch werkzaam in diverse managementfuncties bij het familiebedrijf en wereldmarktleider op het gebied van reinigingsapparatuur Alfred Kärcher SE & Co. KG, waarvan het meest recent als vice-voorzitter van de Raad van Bestuur en CTO. Onder zijn leiding ontwikkelde Kärcher Professional zich tot een onmiskenbare technologie- en marktleider in de B2B-sector. Asch stuurde de ontwikkeling van modulaire en schaalbare product- en oplossingsplatformen aan en richtte de verkooporganisatie met succes op het benutten van nieuwe klant- en marktpotentiëlen.

“Markus Asch brengt vele jaren ervaring in het management van wereldwijd succesvolle familiebedrijven mee naar deze uitdagende nieuwe positie”, zegt professor Friedhelm Loh. “Hij heeft een hoog niveau van technisch inzicht in producten, productie en oplossingen en ziet zichzelf als een drijvende kracht voor innovaties. Daarbij stelt Markus Asch duidelijk de klant centraal en denkt en handelt hij vanuit een globaal perspectief.”

“Ik verheug me op de samenwerking met professor Loh, het managementteam en alle medewerkers bij deze indrukwekkende marktleider”, zegt Markus Asch. “En ik ben er trots op dat ik mijn steentje bij kan dragen aan de ontwikkelingen binnen de onderneming.”